Roeselaere – Emelgem
Roeselaere – Emelgem

Roeselaere – Emelgem

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week is er weer een in de 15kV klasse en is afkomstg van onze Belgische vried, Francky Spruytte uit Roeselaere. Het huisje ligt midden in een industriegebied en het was moeilijk om hem te traceren. Google ligt in dat opzicht wat jaartjes achter. Maar, we laten Francky dit zelf even uitleggen.

Trafohuisjes bVision.nl

Toen ik deze week richting Emelgem reed zag ik aan de hoek van de Rumbekegravier dit huisje staan. Ik ben deze middag terug geweest om er enkele foto’s van te nemen. Het staat verborgen tussen de bomen en door de ligging ben je er voorbij voor je het weet. Het ligt niet langs de weg maar is te bereiken via een pad. Het meeste verkeer gaat of komt van de autostrade. Dit huisje is ook vlakbij het kanaal Roeselare-ooigem en ligt in een industriezone.

Trafohuisjes bVision.nl

Emelgem is een dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van de stad Izegem. Emelgem was een zelfstandige gemeente tot einde 1964. Op dat ogenblik had Emelgem een oppervlakte van 5,44 km² en telde ze 5049 inwoners. Emelgem is gelegen aan de Mandel en aan het kanaal Roeselare-Leie. Reeds in de oudheid was Emelgem bewoond. Getuige hiervan zijn verscheidene prehistorische vondsten zoals gehouwen vuurstenen. Verder waren er ook Romeinse en Frankische vondsten. Emelgem is lange tijd een landbouwdorp gebleven. Veel inwoners werkten in de schoenen- en borstelindustrie in de naburige stad. Na de Tweede Wereldoorlog heeft het zich als een residentiële gemeente ontwikkeld en is het langzamerhand met Izegem vergroeid. Op 1 januari 1965 werd Emelgem administratief bij Izegem gevoegd. (informatie uit WIKI).

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.