Geen spanning meer in Ospel
Geen spanning meer in Ospel

Geen spanning meer in Ospel

Trafohuisjes bVision.nl

Soms komen voor mij heel vreemde mensen op de site terecht die ook zo’n huisje hebben gezien. Het huisje van vandaag is waarschijnlijk leeg en niet meer in gebruikt en de grond met huisje teruggegeven aan de eigenaar, in dit geval de parochie. Ospel ligt tussen Nederweert en Meijel, nabij het Nationaal Park “de Groote Peel” en dichtbij de stad Weert.

Trafohuisjes bVision.nl

Hierbij een foto van het Trafohuisje gelegen op Ospel aan de Waatskamp in de muur van het kerkhof. De vraag is welke historische waarde cq achtergrond hebben deze huisjes. Bijvoorbeeld uit welke periode stammen deze en hoeveel zijn er hier nog van. We voeren momenteel namelijk de discussie om, gezien de onderhoudstoestand dit gebouwtje al of niet te slopen. Dus graag meer informatie hierover. Helaas, ik weet er ook niet veel van, maar zou het zonde vinden dat zo’n monument wordt afgebroken..

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Eén reactie

  1. H Hermans

    Wij ( kerkbestuur Ospel) willen dit trafohuisje gaan renoveren. Bij de gemeente moeten we hiervoor ( ivm subsidie) een renovatieplan indienen. Heeft iemand hiermee ervaring. Liefst een voorbeeld van een dergelijk plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.