Goes, repelweg
Goes, repelweg

Goes, repelweg

Trafohuisjes bVision.nl

Vandaag eens even geen trafohuisje, maar een zogenaamd onderstation. Deze (trafo)stations zijn nodig om de via afspanportalen aangeleverde hoogspanning van 150 kV, omlaag te transformeren via 50 kV naar 10 kV. Zoals in dit onderstation aan de Repelweg in Goes. De hoogspanningstransportnetten hebben zelfs een nog hogere spanning. De spanning van 10 kV zoals die aan het onderstation in Goes geleverd wordt gaat naar de trafohuisjes zoals ze hier regelmatig voorbij komen. Daar staat ook weer een trafo die de spanning om zet naar 400 Volt (230 Volt tussen de fasen)

Trafohuisjes bVision.nl

Tennet is de beheerder van de hoogspanningsnetten, in het midden en zuiden op 220 kV (dat is 220000 Volt) en in het noorden op 380 kV (dat is 380000 Volt). Deze netten zijn ook onderling gekoppeld bij Ens en Hessenpoort. Naast deze hoogspanningsnetten die veelal voor transport zorgen is een groot deel voor de gebruikers (centrales en afspanportalen) op 150 kV. Zoals ook het afspanportaal bij Goes.
De foto’s vandaag zijn gemaakt door Di Mario, op zijn vakantie in Zeeland.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.