Zwolle, provinciehuis
Zwolle, provinciehuis

Zwolle, provinciehuis

Trafohuisjes bVision.nl

DecemberVan Di Mario kreeg ik de bijgaande foto’s met jet volgende bericht:
Sjoerd,
Ik heb deze foto’s in juli gemaakt, maar ik was ze helemaal vergeten, maar ik kwam ze tegen in mijn Google. De foto is gemaakt op de Wethouder Alferinkweg in Zwolle.
Volgens mij zit het in/onder het provinciehuis.
Love As Always
Di Mario
Kijk, dat is makkelijk zoeken, zo’n provinciehuis. Alleen is dit niet het hoofdgebouw aan de Luttenbergstraat, maar een vleugel aan de Alferinkweg. Maar het blijft het provinciehuis van Overijssel.

Trafohuisjes bVision.nl

Het provinciehuis van Overijssel is van oorsprong gebouwd in 1972 maar is rond 2007 ingrijpend verbouwd. Het gebouw is ontworpen door Marius Duintjer (1908-1983). Het was een van de eerste kantoorgebouwen waar men kantoortuinen in kon vinden. de verbouwing is op een dusdanige manier uitgevoerd dat het ontwerp van Duintjer intact is gebleven. Duintjer gebruikte overal opvallend rechte belijningen en accenten in zijn ontwerpen.

Trafohuisjes bVision.nl

Zo’n groot gebouw heeft uiteraard ook veel stroom nodig voor alle voorzieningen zoals dataruimtes, verlichting, al moet gezegd worden dat het gebouw veel daglicht heeft, verwarming etc.. Dan is het uiteraard wel makkelijk dat deze voorzieningen in het gebouw zelf aanwezig zijn. Mooier maakt het dit niet, wel efficiënter want je hebt geen apart trafogebouw nodig.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.