Eenvoud in Spaubeek
Eenvoud in Spaubeek

Eenvoud in Spaubeek

Trafohuisjes bVision.nl

FebruariAls je binnendoor van Geleen naar Schimmert rijdt, kom je door Spaubeek, een klein dorp in het Limburgse landschap. Daar op de hoek van de Zandstraat en Hobbelrade ligt dit eenvoudige trafohuisje. Het is niet al te lang geleden volledig van binnen vernieuwd en van nieuwe bekabeling voorzien. Het kan er dus weer jaren tegenaan. Voor de rest is het maar een saai geval. Maar dat mag ook wel van Spaubeek zelf gezegd worden. Je komt eraan voorbij als je over de a76 van Geleen naar Heerlen rijdt, maar er zijn weinigen die daar notie van nemen.

Trafohuisjes bVision.nl

Het oudste deel van Spaubeek, vroeger Neer-Spaubeek geheten wordt nu Oude Kerk genoemd. Het ligt in het Geleendal bij kasteel Terborgh. Hier heb ik in een log eens uitgebreid over geschreven (annakapel). Spaubeek valt onder de gemeente Beek

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.