’s Heerenhoek in de herhaling
’s Heerenhoek in de herhaling

’s Heerenhoek in de herhaling

Trafohuisjes bVision.nl

MeiDeze week ziet u foto’s van een trafohuisje gemaakt door Ria van Felius. het begeleidend schrijven was als volgt: “Deze kwam ik vanmiddag tegen. Staat in ’s Heerenhoek. Ik geloof dat je deze nog niet hebt.”. Ik herkende het huisje meteen, destijds ingezonden door Redstar (John).

Trafohuisjes bVision.nl

Bij mijn zoektocht op deze site vond ik hem niet terug. Wel op de trafosite dan maar even naar Google en daar zag ik bij Ria zelf een verwijzing naar dit huisje waarbij Redstar aangaf dat ik deze reeds had.

Trafohuisjes bVision.nl

Maar als iemand stopt en er zo’n mooie foto’s van maakt en het ook nog een leuk huisje is, dan plaats ik dat uiteraard alsnog. Alleen wilde ik even niet per mail reageren omdat ik dan te horen zou krijgen dat ik het niet zou hoeven te plaatsen…(haha, waarvoor sorry)

Trafohuisjes bVision.nl

Nog even de tekst die ik er destijds bij plaatste:
Het huisje staat op de kuijpersdijk ter hoogte van nummer 29, bij de bushalte. Het staat er een beetje verloren, maar wel hoog genoeg om eventueel het eerste wassende water bij een dijkbreuk buiten te houden. En dat kan met polders wel eens handig zijn. Het dorp ‘s Heerenhoek is ontstaan na de inpoldering van de Borsselepolder in 1616; Op 12 mei 1616 werd het laatste gat gedicht in de ringdijk van de Borsselse polder. Al vrij snel na het droogvallen van de gronden werden in het meest noordelijke puntje van de nieuwe polder de eerste huisjes gebouwd. Het dorp ontstond op een kruispunt van dijken van drie verschillende polders.
Overigens als u de exacte plaats wil weten vind u dat bij het vorige bericht over dit huisje

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.