Spanning in Klumme
Spanning in Klumme

Spanning in Klumme

Trafohuisjes bVision.nl

MeiHet trafohuis op in dit artikel is door mijzelf op de foto gezet. Het ligt op een van de markantste plaatsen in Limburg. Vlakbij de mooie kerk en bovenaan de berg. Hoe je ook naar Klimmen wil, je moet altijd bergop. Of dat vanuit Hoensbroek, Voerendaal, Ransdaal of Valkenburg is je zal de berg op fietsen. De naam Klimmen is dan ook afgeleid van Klumme, of wel klimmen… Een Trafohuis met een eigen parkeerplaats, wat wil je nog meer.

Trafohuisjes bVision.nl

De kerk naast de deur, aan de overkant een kroeg. Dat is puur genieten. Velen hebben hem al gezien, voornamelijk wielrenners die boven op de berg bij de kroeg even stoppen en een plaspauze inlassen, tot toeristen toe die vooral naar de schitterende Remigiuskerk, ook op een van de foto’s te zien, komen kijken. Klimmen is een echt kerkdorp en was vroeger een zelfstandige gemeente. Na de herindeling maakt het nu deel uit van de gemeente Voerendaal.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.