Spanning in Oostvoorne
Spanning in Oostvoorne

Spanning in Oostvoorne

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Wieneke van Griemmank vertelt verder:
Verder zag ik aan de Duinzoom/Duinstraat in Oostvoorne nog een trafohuisje langs de weg, dat ik wel leuk vond omdat het geheel uit platen kiezelsteentjes is opgetrokken. Nou ja, zo lijkt het dan. Die heb ik dus wel van voren en van opzij kunnen kieken. Misschien heb je aan deze twee Zuid-Hollandse huisjes iets voor je verzameling?
Groeten van Wieneke

Wat op de foto’s van Wieneke iets minder tot zijn recht komt is dat dit huisje in een schitterende bosrijke omgeving ligt op een weg van Oostvoorne naar Rockanje. Het is een standaard huisje wat ontwikkeld was om kosten te besparen. Het huisje bestaat uit betonplaat en kan elders in elkaar worden gezet. In principe kan het huisje op een dag geplaatst worden. Zonder het binnenwerk uiteraard. Daar gaat wel een aantal dagen overheen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Oostvoorne, net als Rockanje zijn badplaatsen gelegen op het eiland Voorne in de provincie Zuid-Holland. Tot 1 januari 1980 was Oostvoorne een zelfstandige gemeente, bestaande uit de gelijknamige kern en Tinte. Per 1 januari 1980 werd de gemeente samengevoegd met Rockanje tot de nieuwe gemeente Westvoorne.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.