Spanning of niet in Hillensberg
Spanning of niet in Hillensberg

Spanning of niet in Hillensberg

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Hillensberg is een mooi plaatsje in Duitsland net over de grens met Nederland en Nederland en Nederland. Het klinkt gek als je het zo schrijft, maar de hoofdweg in Hillensberg start in Doenrade en twee zijwegen komen aan de ene kant aan in Bingelrade, en rij je de andere kant uit kom je bij het Lahrhof in Sittard. Net buiten Hillensberg aan de Lahrstrasse staat dan ook dit door Inge gevonden trafostation.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ik kom ze ook in zuid Limburg steeds vaker tegen, maar dit vind ik geen huisjes. Een Trafohuisje is in mijn verzameling een huisje met een dak erop, liefst een authentiek gemetseld huisje, maar rariteiten komen ook in aanmerking. Maar dat kon Inge niet weten, want dat staat nergens. En het geeft me een mooie gelegenheid om dit toe te voegen en daarvoor dus alsnog dank aan Inge voor haar oplettendheid. Overigens is Hillensberg een mooi dorp en inderdaad van begin tot einde bergop of bergaf als je de andere kant op gaat. Vroeger bezocht ik regelmatig het oldtimer treff daar. Waar naast Oldtimers ook tractoren en stationaire machines te zien zijn.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.