Spanning bij Appie in Ljouwert
Spanning bij Appie in Ljouwert

Spanning bij Appie in Ljouwert

bVision & Photography

Ik heb niets met Friezen, al ben ik zelf van afkomst een echte Fries. Mijn opa en oma van beide zijden zijn in het begin van de negentiende eeuw verhuist van ergens bij Leeuwarden naar het zuiden van Limburg. Daar waar in die tijd werk en inkomen waren. Niet dat de Friezen hier in het zuiden elkaar opzochten, maar op de een of andere manier hebben destijds mijn vader en moeder op deze wijze elkaar gevonden. Voor zover ik weet ben ik ook nooit in Leeuwarden geweest. Maar wat heeft dit met een trafohuisje te maken, niets dus, het kwam er even tussendoor… Dit voor mij onbekend type trafohuisje met twee verdiepingen is gespot door Morgaine van Morgaine’s Passions die hierbij op haar eigen manier verwoord hoe ze het gevonden heeft…

bVision & Photography

Hoi Sjoerd,
Gisteren stond ik na een korte shopmiddagje ineens bij het stoplicht als bijrijdster, en ik zag een huisje! Natuurlijk, dacht ik (<censuur>iets wat kleine kinderen niet mogen horen </censuur>) omdat ik in de auto zat voor een stoplicht op een kruispunt en er niet uit kon. Even serieus nu, ik kon dus door dit niet meer dan 2 foto’s nemen, je staat immers stil, maar Liefste was zo lief, dat hij bij het doorrijden ervoor zorgde dat ik nog een foto van de zijkant kon nemen, wij gingen rechtdoor namelijk de Pieter Stuyvesantweg op… en dat vroeg ik dus, welke straat is dit liefste? Dus ben ik vast voor jou gaan zoeken… maar… google maps, geeft aan, Julianastraat bij de AH… op het kruispunt, fietspad ernaast, en parkeerplaats.
Liefs Morgaine.

bVision & Photography

Natuurlijk heeft Google maps gelijk. de ene kant van het kruispunt is Julianastraat en deze gaat daar over in de Pieter Stuyvesantweg. Leeuwarden is een van de oudste plaatsen in het noorden en bestond vroeger uit een aantal opgeworpen terpen. Door dicht slibben van de Middenzee is daar zo het eerste land ontstaan. Er doen al verhalen over Leeuwarden de ronde in de Romeinse tijd. Limburg is uiteraard het oudste deel van Nederland, maar ook hier stroomde vroeger de zee…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.