Spanning bij Lamme van Diese
Spanning bij Lamme van Diese

Spanning bij Lamme van Diese

bVision & Photography

Een trafohuisje is het zeker, maar laat ik eerst Bertie van haar weblog Bertiebo maar aan het woord, dan snapt u wat ik bedoel:

Hoi Sjoerd,
Daar ben ik weer! Dit zag ik al een hele tijd geleden op een wandeling in Deventer. Zo’n leuke stad. We waren een beetje aan het slenteren en zagen van alles en nog wat. Op dit pleintje viel als eerste de naam op. Lamme van Diese. Wie was dat. In middels weet ik het. Lamberta van Diese was een weduwe die haar huis openstelde voor vrome, ongetrouwde, arme vrouwen. Een zusterhuis.
Daarna zag ik de dichtregels van Hans Andreus. Die je natuurlijk kunt interpreteren naar wens.
En toen pas zag ik dat het ook nog iets met elektriciteit te maken heeft. Nou, misschien heb je er wat aan.
Groetjes Bettie

Ik vind het zelfs een uitzonderlijk mooie vondst daar in Deventer. Het trafohuisje is helemaal ondergeschikt aan de omgeving.

bVision & Photography

Deventer is een eeuwenoude Hanzestad, gelegen aan de rivier de IJssel, met een prachtige historie. Schitterende monumenten, mooie pleinen, oude musea maar ook volop gezelligheid. De lijst aan monumenten en bijzondere plaatsen is groot. Kijk maar eens naar het gemeentehuis, de Athenaembibliotheek, het Worpplantsoen, De Lebuïnus kerk, het speelgoed museum. Echt een stad om eens doorheen te lopen. Alleen het aantal beschikbare hotelplaatsen is beperkt in de stad, ik wilde er begin mei naartoe, maar dan zijn de meeste (betaalbare) hotels reeds volgeboekt. Maar wat in het vat zit…

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.