Sint Joost (1)
Sint Joost (1)

Sint Joost (1)

Trafohuisjes bVision.nl

Op de hoek van de Bosweg en de Caulitenstraat vinden we een kapelletje met daar achter een trafohuisje. Een blokkendoosmodel vanuit mijn gezichtspunt, maar ik ben nog op zoek naar iemand die hier wat meer vanaf weet. Alleen Enexis hult zich in stilzwijgen als ik hier meer informatie over wil hebben. Wellicht dat dat ooit verandert als de site meer aanzien krijgt.
Sint Joost volgens wiki:
13e eeuw – Sint Joost is vernoemd naar de heilige Judocus. Het dorp is ontstaan bij een voormalig klooster (“Caulitenklooster”), dat toegewijd was aan deze heilige.
De regio van Sint Joost wordt herhaaldelijk onveilig gemaakt door de bokkenrijders(1730-1780). De legende vertelt dat deze bende van rovers en moordenaars een pact met satan gesloten hadden en op de rug van een geit reden wiens hoeven nooit de grond raakten. De Kloosterhof in Sint Joost werd gebruikt om nieuwe leden in te zweren binnen de bende.
Op 20 en 21 januari 1945 werd het dorp nagenoeg compleet vernietigd tijdens de bevrijding door de Britse troepen gedurende Operatie Blackcock.

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: 51.118098 en 5.901865 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.