Ryptsjerk
Ryptsjerk

Ryptsjerk

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van vandaag is aangedragen door Hanny (Hanske) die onderweg dit huisje tegen kwam en zich realiseerde dat ze hier wel erg vaak langs gekomen was zonder het echt op te merken. Het staat ook een beetje verscholen vlakbij een bushalte aan de Rijksstraatweg 15, Ryptsjerk (Rijperkerk). Onderdeel van de gemeente Tietjerksteradeel aan het recreatiegebied “de grote wielen” in Friesland. Dit is ook nog een oude stijl huisje waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het hoogspanningsgedeelte (10 kV) en het laagspanningsgedeelte (230-400V). Vroeger werd dit onderscheid heel duidelijk gemaakt, want er zaten ook verschillende sleutels op de deuren zodat men zich niet kon vergissen.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 53 13’ 05.91” en 5 54’ 29.02” (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.