Haarlem
Haarlem

Haarlem

Trafohuisjes bVision.nl


Ter nagedachtenis aan
de Joodse Haarlemmers
die uit hun huizen werden
weggerukt, werden
afgevoerd naar de
vernietigingskampen en
niet terugkeerden

vanwege hen huil ik


Dat is de tekst die op dit monument staat. Het monument is gerealiseerd met steun van Alliander, die heeft meegewerkt aan de realisatie van dit project. Het monument is namelijk gerealiseert op een van de zijmuren van het transformatorhuis van Alliander en is het ontwerp van de stichting Joods Monument Haarlem.

Trafohuisjes bVision.nl

Her Huisje is gefotografeerd door Marlou. Het trafohuisje staat erg verscholen op het Philip Frankplein in Haarlem. Philip Frank was een Rabijn en naar hem is dit plein vernoemd. Ondanks dat dit er zo verscholen bij ligt, vind ik het een bijzonder gebouw. En een goed initiatief van het netwerkbedrijf Alliander.

Trafohuisjes bVision.nl

Coordinaten: 52.381428 en 4.640166 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.