Amersfoort
Amersfoort

Amersfoort

Trafohuisjes bVision.nl

Het Trafohuisje van deze week is op de foto gezet door Oma van Karoetsie.net en ik geef meteen het woord door:
Het laagspanningshuisje staat aan de Noorderwierweg in Amersfoort. Dat is in de wijk Soesterkwartier. De wijk wordt in de lengte in tweeën gesplitst door de Noorderwierweg. Aan deze straat is tevens de hoofdwinkelstrip van de wijk gevestigd. Veel mensen hebben in deze wijk gewerkt bij het spoor, maar daar is nog maar weinig van over, een oude wijk die is gesticht in 1850. De wijk is nu een gewilde woonomgeving door de vooroorlogse woningen. Grappig is dat alles net in de opnieuw is geschilderd, ziet er weer fris uit.

Trafohuisjes bVision.nl

Pand goed voorbeeld van type transformatorhuisje, dat in Amersfoort veel is gebouwd met duidelijke kenmerken van Amsterdamse School en goede verhoudingen. In 1928 nam de Provinciale Utrechtsche Electriciteits Maat- schappij (PUEM) de elektriciteitsdistributie van de gemeente over. Ook de ontwerpen van de transformatorhuisjes nam zij vanaf die tijd voor haar rekening.
Het trafohuisje werd in de dertiger jaren mogelijk gebouwd naar ontwerp van G. Krop.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 52.159086 en 5.370705 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.