Wouwse Plantage
Wouwse Plantage

Wouwse Plantage

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van vandaag staat aan de plantagelaan 226 in de Wouwse Plantage en de foto heb ik gekregen van Di Mario. En om heel eerlijk te zijn, daar had ik nog nooit van gehoord. De plaats blijkt bij Roosendaal te liggen in de provincie Noord-Brabant. Het werd bekend door zijn gebakken steen. De steenindustrie daar is inmiddels weg en het enige wat daar nog aan rest is de ringoven, die te bezichtigen is. Aldaar is ook een klein museum ingericht.
Het trafohuisje lijkt te zijn verbouwd en er is een nieuw dak op geplaatst. Bij de verbouwing is de voorzijde geheel vervangen en waarschijnlijk is er destijds een nieuwe trafo geplaatst. Wellicht heeft er ooit nog iemand een oude foto van.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 51.482519 en 4.388909 (Google Maps)

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.