Overveen – Kraantje lek
Overveen – Kraantje lek

Overveen – Kraantje lek

Trafohuisjes bVision.nl

Kraantje lek is een historisch plekje in de Kennemerduinen bij Overveen. Daar stond aan de voet van de Blinker en bijzondere Iep. Een zogenaamde kinderboom. Een holle boom vanwaar kinderen uit geboren werden. De Iep is er niet meer deze is rond 2008 vervangen door een bronzen replica, maar aan de Duinlustweg ligt nog steeds de uitspannig Kraantje Lek, in 1542 gebouwd en daar is begonnen als herberg Rockaers. En het plaatsje Rockaers, heet nu Overveen…

Trafohuisjes bVision.nl

De foto’s van vandaag zijn gemaakt door Han Vogel, die zelfs met een oud exemplaar van het huisje aan kwam zetten. Uniek toch deze 30 jaar oude foto van het LS huisje lang de rockaersduinweg. En zo zie je dat er toch akelig veel verschillende vormen aan huisjes gemaakt zijn. Zelf vraagt Han zich af waarom dit huisje nu net op deze plek ligt.
De foto’s hierbij zijn afkomstig van Han Vogel:

 • http://www.hanvogel.nl/
 • http://fotohanvogel.blogspot.nl/
 • Trafohuisjes bVision.nl

  De coördinaten zijn N 52 22 58.2, E 4 35 30.5 (52.38283, 4.59180) (Google Maps)

  click to see the pictures big

  Trafohuisjes bVision.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.