Sportpark Geleen
Sportpark Geleen

Sportpark Geleen

Trafohuisjes bVision.nl

Vanaf de start van Pinkpop in 1970 tot 1986 was de plaats waar dit Pop met Pinksteren werd gehouden niet de gemeente Landgraaf, maar de gemeente Geleen. Het festival vond daar jaarlijks plaats op het terrein van het burgemeester Damen Sportpark. En daar vinden we dit mooie witte trafohuisje. Een bijzonder exemplaar vandaag.

Trafohuisjes bVision.nl

Het staat aan de rand van het park op de hoek van de Kummenaedestraat en de Irenelaan. Het is voor mij een raadsel dat dit nog steeds zo wit is en niet besmeurd was met Graffiti. Het ligt vlak bij de ijsbaan waar ook de smoke-eaters, de plaatselijke ijshockeyclub haar domicilie heeft. Geleen is ook de stad van de mijnen, de voormalige staatmijn Maurits 1 en 2, en nu uiteraard de chemiereuzen DSM en Sabic. Maar het belangrijkste is dat daar ook een van onze grote centrales staat, de Centrale Swentibold

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: N 50 57.875, E 5 50.061

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.