De Hegge, Schinnen
De Hegge, Schinnen

De Hegge, Schinnen

Trafohuisjes bVision.nl

De Hegge is niet zomaar een straat in de gemeente Schinnen. Het is een actieve buurtgemeenschap aan de weg tussen Schinnen en Spaubeek. Daar, bijna aan het einde van de weg staat dit Trafohuisje. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat de afbeelding die u hier ziet nu ontsierd is met een smerige graffiti op een van de deuren, maar soit, u ziet het niet, dus wat maakt het uit.

Trafohuisjes bVision.nl

De Hegge is al heel oud, sommige delen stammen uit rond 1600. Ook de hegge lag dicht bij het Stammenderbos en maakte deel uit van het gebied waar de Bokkenrijders opereerden. Deze bende maakte het echt spannend in deze omgeving. Menig boer ging in de avond nog even langs de schuren om te kijken of alles wel veilig was.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.