Harderwijk – Stadsdennenweg
Harderwijk – Stadsdennenweg

Harderwijk – Stadsdennenweg

Trafohuisjes bVision.nl

Ik kan natuurlijk een aantal zaken opzoeken en hier weergeven, maar dat kan ik beter overlaten aan Di Mario de inzender van het Trafohuisje deze week. Weer in Harderwijk, aan de Stadsdennenweg 8-10, die op deze manier goed in de picture komt. Tenminste, dat zag ik in de statistieken van dit log.

Trafohuisjes bVision.nl

De naam Stadsdennenweg is de naam van het gebied dat zich uitstrekte van de Groentjes en Tonsel tot aan de latere Willem George Frederikkarzerne. De naam Stadsdennen is op de eerste kadastrale kaarten, daterend uit 1832, terug te vinden. Het gebied was grotendeels eigendom van eerst de stad en later de gemeente. Stadennen was het hoger gelegen droge gebied buiten de oude vesting. De stadsdennenweg liep vroeger van de Hierdenseweg tot aan de huidige rotonden met de Deventerweg. Het tracé bestaat nog steeds, Stadsdennenweg, Parkweg en een deel van de Deventerweg. Bij de kruising van de van de Stadsdennenweg met de Hierdenseweg stonden op de plaats van de huidige parkeerplaats enkele woningen, die onder de Harderwijkers beter bekend waren als ‘Platluus’.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.