Bijna in het water spanning in Krommenie
Bijna in het water spanning in Krommenie

Bijna in het water spanning in Krommenie

Trafohuisjes bVision.nl

Niet alle trafohuisjes zijn van die mooi gemetselde huisjes. Nee, je komt ze in alle maten we vormen tegen. Zoals Frank 103 hier ook laat zien. Dit type ben ik hier nog niet tegengekomen, maar ook hier staan van die afwijkende vormen. Alhoewel Enexis ze tegenwoordig weer als mooi bakstenen huisjes neerzet. Maar goed, ik laat Frank zijn verhaal doen:

Trafohuisjes bVision.nl

Hoi Sjoerd,
tijdens mijn fietstocht op woensdagmorgen kwam ik langs dit spannende huisje in krommeniedijk, ter hoogte van krommeniedijk huisnr 100. Krommenie, waarvan Krommeniedijk een onderdeel is, is een heel oud dorp in de Zaanstreek, vernoemd naar het plaatselijke watertje, de Crommenije.
Vroeger vertrokken vanuit Krommeniedijk de walvisvaarders (via Zaan, IJ en IJsselmeer (toen nog Zuiderzee)) op walvisvangst, verder is Krommenie natuurlijk heel bekend van de boekenreeks over de Kameleon, waarvan schrijver Hotze de Roos in Krommenie woonde, de molen de Woudaap is te vinden bij Krommeniedijk en het meer waar de Kameleon op voer is uiteraard het Alkmaardermeer.
Het kerkje van Krommeniedijk is oa te zien in de film ‘de aanslag’ van Harry Mulish en ook is er een van de forten van stelling Amsterdam te vinden (fort te Krommeniedijk).
Met vriendelijke groet
Frank

Trafohuisjes bVision.nl

En zo rest mij niets meer om hier aan toe te voegen. Alhoewel het hier lijkt alsof de buren dit grondgebied onderhouden. Het tuintje is hier echt gebruikelijk bij dit soort huisjes.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.