Spanning in Jabeek
Spanning in Jabeek

Spanning in Jabeek

Trafohuisjes bVision.nl

Recht toe recht aan zou ik dit huisje noemen. Degelijk met een hoge warmteafvoer en nog steeds in een bijna onberispelijke staat. Maar wel met enkele opmerkelijke zaken, zoals de in de gevel geplaatste bij, is dit huisje wat staat aan de dorpsstraat in Jabeek toch weer uitzonderlijk en uniek.. Een gehucht dat tegen de grens aanligt met het Duitse Süsterseel. Zullen we maar zeggen in de buurt van Schinveld (ook gemeente Onderbanken tegenwoordig).

Trafohuisjes bVision.nl

Toch is Jabeek al heel oud en heel lang een van de kleinste gemeenten van Nederland geweest voor het werd ondergebracht bij de gemeente Onderbanken. En daarbij zat dan ook nog het gehucht Etzenrade. Er staan enkele grotere carré-boerderijen die vroeger in de tijd van de Bokkenrijders met ondergrondse gangen met elkaar verbonden waren.

Trafohuisjes bVision.nl

Met de auto is er niet meer doorheen te komen, maar als je een beetje uikijkt zie je te voet of met de fiets het echte Jabeek, met niet alleen zijn boerderijen, maar ook de watermolens en de Jabeekse bossen, de Roode Beek en ach, het ligt zover weg dat waarschijnlijk alleen de ingewijde de echte schoonheid ervan zien.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.