Heinkenszand
Heinkenszand

Heinkenszand

Trafohuisjes bVision.nl

DecemberJohn (RedStar) stuurde de bijgaande foto’s. Uiteraard ook voorzien van een keurige link naar waar het huisje staat. en met de volgende tekst:
Hoi Sjoerd,
Ik vond een trafohuisje voor je. Al een poos geleden eigenlijk maar vandaag herinnerde ik mezelf er wat foto’s van te maken. Het huisje staat aan de Stenevate 3 in Heinkenszand tegenover de Emte (supermarkt) en naast de dierenarts.

Trafohuisjes bVision.nl

Heinkenszand denk ik dan, nooit van gehoord. Maar het blijkt een heel oud dorp te zijn en heeft niets gemeen met het merk Heineken. De naam Heinkenszand kwam voor het eerst voor in een oorkonde van 6 september 1351 waarin sprake is dat er ambachten verkocht worden ‘up Heynekijnssand’. Vrij vertaald betekent deze naam: het zand of de zandplaat van een zekere Heine. De aanduiding kijn is een verkleinwoord. Wie Heine is geweest, blijft in de nevelen van de geschiedenis verborgen. Hij kan de pachter van het schor zijn geweest, misschien wel een schaapherder die daar de kudde hoedde.

Trafohuisjes bVision.nl

En om volledig te zijn: Heinkenszand (Zeeuws: Eintjeszand) is een dorp in de gemeente Borsele, in de provincie Zeeland.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.