Zuiderwoude, Waterland
Zuiderwoude, Waterland

Zuiderwoude, Waterland

Trafohuisjes bVision.nl

JanuariHet trafohuisje van deze week komt van Jeanne, van Sjannesblog.Het staat in de kom van Zuiderwoude aan de Dorpstraat 48a. Zuiderwoude maakt deel uit van de gemeente Waterland. Het bestaat uit eigenlijk maar een straat waar wat boerderijen huizen en een kerk staan. Het is erg klein, maar aan de andere kant is bestaat het dorp al sinds ca 1100. De bewoners ervan ontgonnen de veengebieden die er omheen lagen. Later is het dorp, samen met Uitdam opgenomen in de gemeente Broek en Waterland (1830) en sinds 1991 in de gemeente Waterland. Het ligt in de streek net boven Amsterdam.

Trafohuisjes bVision.nl

Het landelijk gedeelte van Waterland is zo uniek in Nederland, dat dit door het Rijk is aangewezen als een van de Nationale Landschappen. Dit vanwege de bijzondere cultuur-historische, natuurlijke en landschappelijke kwaliteiten. Waterland bestaat grotendeels uit veenweidegebied. Voor fietsers, wandelaars, zwemmers, skeelers of andere buitenactiviteiten is Waterland daarom uitermate geschikt. Maar liefst 50 procent van de gemeente waterland bestaat uit, juist, water.

Trafohuisjes bVision.nl

De ganzen trekken
hoor
hun roepen gaat verloren
in de geluiden van de maan
(W. Hussem)

Dit gedicht maakt deel uit van een hele serie gedichten die als muurschilderingen in Waterland te zien zijn. Ze zijn gerealiseerd door Areopagus, centrum voor kerk, cultuur en samenleving. Een aantal ervan staat op hun website afgebeeld. Dit gedicht van Willem Hussem (schilder, beeldhouwer en dichter) is een van deze muurschilderingen.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.