Heiloo in de herhaling
Heiloo in de herhaling

Heiloo in de herhaling

Trafohuisjes bVision.nl

MaartNadat eerst Frank103 me attendeerde op dit mooie trafohuis, maakte John van Redstar er ook nog wat foto’s van. Het is maar hoe je er naar kijkt, maar ze voegen iets toe. Dit huisje met vroeger bovengrondse aansluitingen staat aan het maalwater in Heiloo. Het lage huisje is het gemaal welk het waterpeil in orde moet houden.

Trafohuisjes bVision.nl

Heiloo is ruim 1300 jaar geleden ontstaan. Aan het eind van de 7e eeuw heeft de bekende christenprediker Willibrordus in Heiloo een van de moederkerken gesticht van waaruit de bekering tot het christendom werd voortgezet. Heiloo is ontstaan als een agrarisch dorp op de middelste Noord Kennemerstrandwal. De strandwal vormde te midden van de laag gelegen, natte strandvlakten een aantrekkelijke vestigingsplaats. In de bebouwde kom zijn in de loop der tijd de verschillen tussen de strandwal en de strandvlakte vervaagd.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.