Een mooi huisje in Drouwenermond (1)
Een mooi huisje in Drouwenermond (1)

Een mooi huisje in Drouwenermond (1)

Trafohuisjes bVision.nl

Op een avond ergens in juni, kreeg ik de onderstaande mail van Hanny. En zoals dat wel eens voor wil komen als je wat ouder wordt, ik vergaat daar het juiste label aan te hangen. Dus toen hanny me daar op attendeerde beloofde ik dit huisje meteen te plaatsen, en volgende week nummer twee in deze rij. Aan dezelfde straat en… dat zie je de volgende week.
Goedenavond Sjoerd,
Vandaag heb ik in de regen trafohuisjes gefotografeerd. De foto’s zijn gemaakt op het Zuiderdiep in Drouwenermond. Het zijn onbewerkte foto’s. Dit is het eerste huisje. Dat ligt tussen nummer 75-77.
Hartelijke groet, Hanny van gewoonhanny.nl

Trafohuisjes bVision.nl

Drouwenermond, had ik nooit van gehoord. Het plaatsje ligt in Drenthe zag ik op Google maps. Het blijkt tegen de gemeente Stadskanaal aan te liggen, en dat klink dan in een keer een stuk bekender in de oren. Drouwenermond is onderdeel van de gemeente Borger-Oudoorn. De laatste telling gaf aan dat er iets meer dan 500 inwoners zijn die allemaal langs het Zuiderdiep wonen.
Het trafohuisje is mooi onderhouden. Eigenlijk fammer dat ze er op een gegeven moment alle ramen en kieren dichtgemetseld hebben. Maar dat is door heel Nederland gebeurd.

Trafohuisjes bVision.nl

Drouwenermond bestaat uit het woordje Drouwen, en mond. Het laatste staat voor kanaal. Oftewel het kanaal van Drouwen naar stadskanaal. Het kanaal is er inmiddels niet meer en de enige kerk die ze hadden is met spijt in 2010 afgebroken. iets waar velen zich nog steeds aan storen.

Trafohuisjes bVision.nl

In het volgend deel ga ik wat uitvoeriger in over het gebied aldaar. De activiteiten daar zijn behoorlijk terug gelopen en er is een prachtig stukje natuur ontstaan.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.