Spanning in Ermelo
Spanning in Ermelo

Spanning in Ermelo

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the picture big

Het trafohuisje van deze week is ingezonden door Di Mario die daarmee met stip op nummer 1 gekomen is met zijn inzendingen, prima, ik mag dat wel. Alleen komen er hierdoor anderen even niet aan bod. Om hier toch aan tegemoet te komen laat ik hier iedere week iemand anders aan bod komen want ook Renesmurf en Inge zitten natuurlijk iedere week te kijken van waar blijft mijn huisje… Komt aan de beurt, ik sla niemand over.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the picture big

Het huisje wat Di Mario gefotografeerd heeft staat aan de Harderwijkerweg in Ermelo. Hij kwam deze tegen op een fietstochtje met Yaron. Maar volgens mij was het een fototocht naar alle trafohuisjes in de buurt en hebben ze meer stilgestaan om foto’s te maken dan wat anders. Op google maps was wel het trafohuisje te vinden, maar stond het nieuwe gebouw ernaast er nog niet op. Dat geeft al aan dat dit trafohuisje in ieder geval veel ouder is dan de bebouwing op het industrieterrein daar. Dus maar even een foto geleend van concurrent Bing, waar dit wel al erop stond.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the picture big

Ermelo schrijft over zichzelf:
Ermelo heeft een rijke, maar niet zo’n zichtbare historie. De Oude kerk, ’t Weitje en molen De Koe markeren in het centrum van het dorp de historie terwijl de Agrarische enclave, de grafheuvels, kasteel Staverden en het Romeins Marskamp weer hele andere kanten van de geschiedenis van Ermelo belichten. De gemeente Ermelo bestaat sinds 1972. Daarvoor vormde Ermelo samen met Nunspeet één gemeente. Naast het dorp Ermelo kent de gemeente de buurtschappen Horst, Telgt, Tonsel, Leuvenum, Staverden, Speuld, De Beek, Hotdorp en Drie. Het landschap van de gemeente is ook heel divers. Van bos en heidevelden tot het strand van het Wolderwijd.
Verder is er weinig schokkends te vinden over Ermelo…

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the picture big

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.