Zoek het Pen Huisje in Noord Holland

Zoek het Pen Huisje in Noord Holland

Van de heer Pim Slop kreeg ik de volgende noodkreet:
Ik bezit een ansichtkaart uit 1945, waarop een ‘colonne’ Duitse militairen is te zien die op mars is terug naar Duitsland. Zo te zien in een polderlandschap (de Beemster?). Op de foto staat ook een transformatorhuisje van de PEN. Wat kan ik het beste doen om erachter te komen waar dit huisje precies heeft gestaan? Ik hoop eigenlijk dat iemand de foto kent en het mij zo kan vertellen.
Ik denk dat dit een uitdaging is voor enkele van mijn lezers en ben benieuwd of iemand het weet, ik heb de foto in maximale grote geplaatst, even erop klikken en hij is bijna beeldvullend.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De bijgaande teksten waren:
Foto ergens in Noord Holland genomen (Beemster) Dit stond op de achterkant van de foto.
De uittocht van het duitse leger gaf ook aanleiding tot leedvermaak. Foto’s van de uittocht werden in de vorm van prentbriefkaarten verkocht en verzonden

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.