Spanning in Haulerwijk
Spanning in Haulerwijk

Spanning in Haulerwijk

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van vandaag is wederom afkomstig van Wieneke en was voorzien van de volgende tekst:
Hallo Sjoerd,
En dan is dit het trafohuisje dat ik al heel lang voor je wilde fotograferen, maar altijd als ik er langs kom staan er grote vrachtauto’s voor geparkeerd. Vandaag echter kreeg ik de kans om toe te slaan. Het huisje zit als het ware vast aan een oud fabriekje aan de Hoofdweg Boven in Haulerwijk. Ik weet niet wat hier vroeger gemaakt werd, maar nu verkopen ze er vloeren en auto’s. In de achtergelegen bijgebouwen zijn caravanstallingen, want daar zag ik een bord van. Het ziet er altijd vrij armoedig uit, maar ach………

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje staat in ieder geval een stuk van de weg af em lijkt daar te zijn geplaatst voor relatief grote stromen. Ik kan het niet nagaan maar het lijkt mede door de grote ontluchting op het dak, alsof er twee trafo’s in het gebouw staan. Het is verder erg eenvoudig opgetrokken, heel effectief zonder poespas. Volgens mij is dit het eerste gebouw van dit type op de site. Het ziet er in tegenstelling tot de omgeving, goed verzorgt uit.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Haulerwijk (Fries: Haulerwyk, Stellingwerfs: Haulerwiek) is een dorp in de gemeente Ooststellingwerf in de Nederlandse provincie Friesland vlak bij de grens met Groningen en Drenthe. Het dorp telt 4065 inwoners (1 januari 2012). Met Waskemeer is het een van de twee Friestalige dorpen in Ooststellingwerf. Haulerwijk ontstond in 1756 toen de Haulerwijkstervaart (Haulerwiekster Vaort) gegraven werd vanaf de Mandewijk. De Haulerwijkstervaart maakte deel uit van de veencompagnie de Drachtstercompagnie.(wiki)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.