Spanning bij de Meervaart in Amsterdam
Spanning bij de Meervaart in Amsterdam

Spanning bij de Meervaart in Amsterdam

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week komt uit Amsterdam en is gelegen aan de Nicolaas Anslijnstraat. Vlak bij ligt het Theater de Meervaart in Nieuw-West. Het theatercentrum bestaat sinds 1977 en is genoemd naar de straat Meer en Vaart waaraan het is gelegen. Aanvankelijk werd het grotendeels door vrijwilligers draaiend gehouden. In 1981 ging het beheer over naar het toenmalige stadsdeel Osdorp. Ook vonden er in die tijd live televisie-uitzendingen plaats zoals Sonja’s goed nieuws show en Sonja op … In 1999 werd de Meervaart compleet verbouwd waarbij het oorspronkelijke gebouw tot op het skelet is gestript. Er zijn nieuwe zalen, vergaderruimtes en een toneeltoren toegevoegd.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje dat werd gevonden door Di Mario is een modern exemplaar dat hier gewoon thuishoort en past bij de “nieuwe” Meervaart. Wat me opvalt aan dit exemplaar is dat het geheel vrij is van kunstzinnige uitingen met spuitbussen. een mooi zwart exemplaar, weliswaar volgehangen met aanplakborden, maar die hangen er ook keurig bij. Uiteraard ook met een uitnodiging voor Jezus Christ Superstar, voor bij het erbij gelegen Theater. (info komt vnml van WIKIPEDIA)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Op het fotootje hieronder zie je de meervaart aan de rechterkant liggen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.