Verscholen spanning in de herhaling in Haarlem
Verscholen spanning in de herhaling in Haarlem

Verscholen spanning in de herhaling in Haarlem

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Heerlijk als je zo’n verhaal toegestuurd krijgt door Marlou. Getriggerd door de mooie illustratie van Eric Coolen in de serie “Verscholen Haarlem” in het Haarlems Weekblad vond ze dit trafohuisje in het echt op de hoek van de Noorder Schoolsteeg bij de Wijngaardtuin (tussen de Jansstraat en de Grote Markt).

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Zelf heeft ze er uiteraard ook een blogje aan gewijd, dus daar kunt u ook meer informatie vinden. De hoofdpersoon in deze persiflage is een zekere Henry, die op gezette tijden de spanning nog even opvoert. Al vrees ik af en toe voor zijn gezondheid op deze momenten.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Maar, eerlijk is eerlijk, het huisje heeft al eerder hier op de site gestaan, destijds aangedragen door di Mario. Het is dus eigenlijk in de herhaling, met een zeer mooie prent van Eric Coolen erbij.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Eén reactie

 1. Bart Gerritsen

  Helemaal geweldig,ontdek ik eerst dat we dezelfde passie delen,en nu ook nog een illustratie van mijn grote vriend!

  Had ik nu net even nodig,en ik ga me hier heel wat vermaken,en als je wilt,heb ik nog wel een paar juwelen in de collectie-ik ben afgekeurd en struin zoveel mijn gezondheid het toelaat in de omgeving rond (Amstelveen) en ben nooit zonder camera buiten!
  Overigens (wellicht ten overvloede)bestaat er op Flickr een groep gewijd aan deze gebouwtjes.
  Groet,
  en ik duik mijn archief in,

  Bart Gerritsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.