Spanning in Bremerhafen
Spanning in Bremerhafen

Spanning in Bremerhafen

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Van Wieneke kreeg ik de bijgaande foto’s met een verhaal. Ik had ze ontvangen en was vergeten er een label TRAFO aan te hangen. Er zaten inmiddels al een aantal van deze huisjes in de pijplijn. Alleen was in in de haast vergeten om er ook een mail achteraan te sturen. Maar alles komt goed en lees eerst maar haar verhaal wat erbij zat. En ieder huisje groot, klein, mooi of lelijk krijgt een plaats.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Hallo Sjoerd,
Wij waren een paar dagen in het noorden van Duitsland en bezochten daar onder meer Bremerhaven. Vlakbij het zeer moderne Klimahaus (stukje zichtbaar rechts op foto 3) zag ik dit lage trafohuisje staan. Het is helemaal niet mooi en ook architectonisch gezien niet interessant, maar vanwege dat het ding slechts 2 meter hoog is, heb ik het toch voor je gefotografeerd.
Zie maar of het in je verzameling past(Glimlach)
Groetjes Wieneke.
Ik vind het een heel apart trafohuisje maar past wel in de stijl van de oude haven in bremerhaven.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

< wikipedia > Begin 19e eeuw werd Bremerhaven een belangrijke havenplaats. Bremen was verbonden met de Noordzee via de Wezer, maar deze verzandde waardoor schepen de haven steeds moeilijker konden bereiken. In 1827 kocht de stad land en in 1830 kwam de eerste haven gereed, de Alter Hafen. De groei ging door en snel volgde de veel grotere Neue Hafen. Beide havens lagen achter een schutsluis zodat schepen geen last hadden van het getij. Bremerhaven ontwikkelde zich als belangrijke vertrekhaven voor emigranten. In 1857 werd de Norddeutscher Lloyd opgericht met het hoofdkantoor in Bremen, maar met het zwaartepunt van de activiteiten in Bremerhaven. Aan het einde van de 19e eeuw volgde de Kaiserhafen I tot en met III achter de zeer grote Kaiserschleuse. Dit deel van de haven wordt nu vooral gebruikt voor de in- en uitvoer van voertuigen.< /wikipedia >

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

< wikipedia >Klimahaus Bremerhaven 8° Ost is een wetenschappelijke tentoonstelling. Het biedt de bezoekers de mogelijkheid om een virtuele reis rond de wereld te maken langs de lengtegraad die ook door Bremen is getrokken. De expositie biedt veel informatie over het klimaat en klimaatverandering. Het is gelegen aan de Alter Hafen.< /wikipedia >

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.