Spanning in de waterwijk van Almere
Spanning in de waterwijk van Almere

Spanning in de waterwijk van Almere

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje wat hier op de foto staat is niet zo heel mooi maar wel heel spannend, maar laat ik eerst maar even Morgaine aan het woord:
<Morgaine>
Dag Sjoerd,
Een tijd terug was ik een stukje fietsen, de bedoeling was dat ik ergens koeien, geiten of paarden zou vinden, waar ik bovenal ook bij kon komen om een foto te maken naar een kleine opdracht van mijn ouders. Ik heb de voorwaarden mee gekregen, maar het mag ook een olifant zijn of een giraffe, geiten of schapen, maar helaas, de koeien die ik wist, lagen aan de verkeerde kant van de weide, waar ik natuurlijk niet bij kon komen.
</Morgaine>

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

<Morgaine>
Dus fietste ik een stukje door, ik was bij Waterwijk en daar ligt ook de Leeghwaterplas, en ja, volgens mij is dit wel een huisje wat past? Plus, een hele grote waarvan ik niet wist wat het nu was, een hele grote zelfs, welke naast de sluis staat… Maar goed, kijk maar of je die ook spaart, dat blijkt een gemaal te zijn, maar daarnaast, op zelfde veldje zag ik een huisje wat erg klein was, anders dan anders, is mij nooit eerder opgevallen, al moet ik wel zeggen, dat ik daar pas nu een jaar of 3 weleens fiets, sinds ik op de donderdag werk, je weet wel in de dagbesteding. Dat ik in deze mooie tijd op de fiets naar mijn werk ga, en daar langs kom en dus daar ook aan het verkennen ben.
</Morgaine>

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje verzorgt de spanning voor het vijzelgemaal aan de Leeghwaterplas. Niet mooi, maar wel heel effectief. Het maakt deel uit van het watersysteem van geheel Almere‐Stad. Het watersysteem van Almere‐Stad is voor de afwatering afhankelijk van de Hoge Vaart en wordt middels het vijzelgemaal (3 m3/s) Leeghwater op de Hoge Vaart uitgemalen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.