Den Helder in de herhaling
Den Helder in de herhaling

Den Helder in de herhaling

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Vandaag een bijzondere aflevering die begon met een geplaatst huisje in den helder, het bovenstaande, waar ik geen verdere informatie over had. Een tijdje geleden reageerde Rina daarop met het feit dat zij wist waar dit huisje gestaan had en had daar nog wat meer info over. Op mijn vraag of ze dat met mij wilde delen reageerde ze hierop met een heel verhaal en enkele foto’s, waarop mijn vraag of ik het verhaal mocht publiceren positief werd beantwoord. Dus volgt hier verder haar verhaal van Rina:
Hallo Sjoerd,
Ik zal eerst even vertellen hoe ik op uw website terecht ben gekomen. Op Facebook ben ik lid van de pagina “Je Bent Jutter Als…”; op een gegeven moment kwam daar naar aanleiding van een oude foto van het in de oorlog afgebroken Oud Den Helder de vraag waar het nog wel zichtbare PEN-huisje zou hebben gestaan. En toen begon mijn zoektocht, en zodoende ben ik onder andere op uw website terecht gekomen.
Zoals ik al zei : in WO II is Oud Den Helder op last van de bezetter afgebroken; op het Westplein (nu Helden der Zeeplein) stond een kerk, de Westerkerk. Het PEN-huisje op de 1e foto (boven) op uw website, stond naast deze kerk.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Voor de afbraak door de bezetter

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

In de 50-er jaren wordt de wijk herbouwd; het PEN-huisje staat nog overeind.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Vóór WO II heette de straat náást de kerk De Laan; het PEN-huisje is duidelijk zichtbaar

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Op een oude kaart staat In de legenda bij nr. 12 de Westerkerk

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Heldersche Courant 9 augustus 1932

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje aan de Sumatrastraat

Trafohuisjes bVision.nl

Bij de groene pijl heeft het PEN-huisje gestaan
Ik hoop dat ik u hiermee voldoende antwoord op uw vraag heb gegeven.
Met vriendelijke groeten,
Rina
Tot zover het verhaal van Rina. Ik vind het fijn dat ik dit zo mocht plaatsen, ik heb er alleen wat kleine aanpassingen aan gedaan.

Update 30-10-2020
Van Rina ontving ik nog de volgende toevoeging:

bVision & Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.