Eenvoudige spanning in Voerendaal
Eenvoudige spanning in Voerendaal

Eenvoudige spanning in Voerendaal

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

In vergelijking met het trafohuisje van de vorige week is dit huisje in Voerendaal helemaal niets. Maar als je ze verzameld hoort het er wel bij. Het staat aan de Valkenburgerweg, dat is de weg tussen Heerlen en het toeristische Valkenburg. Voerendaal is een rustige gemeente, geen winkelstad of dorp, maar meer een woonstad met diverse kleine kernen waarvan Voerendaal zelf de grootste is.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

In de gemeente Voerendaal vinden we de volgende dorpskernen: Kunrade, Voerendaal,Klimmen, Ubachsberg, Ransdaal, Termaar, Weustenrade, Craubeek, Retersbeek, Colmont, Winthagen, Hellebeuk, Fromberg, Mingersborg en Kunderberg. Uiteraard zijn veel gebouwen in het zuiden van Limburg opgetrokken met Kunradersteen, vinden we een van de grotere wijngaarden aan de Fromberg, maar wat het meeste opvalt zijn het aantal kastelen in Voerendaal. Kasteel Cortenbach, Kasteel Puth, Kasteel Haeren, Kasteel Rivieren en Kasteelhoeve ’t Huiske. Zelf zou ik er het Hoenshuis ook bij pakken en Overst Voerendaal. Kasteel Terworm valt na de herindelingen nu onder Heerlen. Er is nog veel meer te zien in Voerendaal en daar kom ik geheid nog wel eens op terug.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.