Spanning aan de Dorpsbrink in Gasteren
Spanning aan de Dorpsbrink in Gasteren

Spanning aan de Dorpsbrink in Gasteren

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Hoi Sjoerd
Wandelend door Drenthe stond dit trafohuisje me zo toe te lachen, dat ik er wel foto’s van moest nemen voor jouw blog. Het gebouwtje is nét meer dan een eenvoudige blokkendoos. Maar de plek waar het staat is zo mooi, namelijk aan de rand van de dorpsbrink in Gasteren.
Groeten Jeanne (van sjannesblog.com)
En daar zaten dan deze mooie foto’s bij, daar wordt ik nou blij van.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Gasteren is een klein dorpje in de gemeente Aa en Hunze met amper 400 inwoners en ligt in de provincie Drenthe. Het dorp ligt midden in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Gasteren is voor alle voorzieningen zoals winkels en dergelijke volledig aangewezen op de buurdorpen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Gasteren is een karakteristiek brinkdorp op de Drentse zandgronden. Het wordt gekenmerkt door de vele Saksische boerderijen. In tegenstelling tot veel andere delen van Drenthe, heeft ook het landschap hier grotendeels de oorspronkelijke vorm behouden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De marke van Gasteren bestaat uit essen, heidevelden (Gasterse Duinen, Balloërveld), enkele kleine bospercelen (Gastersche Holt), en groenlanden langs de beken (het Gastersche of Gasterensche Diep, beter bekend als de Drentsche Aa, en het Anlooër Diepje). In de Gasterse Duinen is een hunebed te vinden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.