Spanning in Almere Haven

bVision & Photography

Rob Alberts van het gelijknamige WordPress blog stuurde me de bijgaande foto’s van een trafohuisje in de haven van Almere. Nou ja een echt huisje kun je deze betonnen blok niet noemen, maar door de beschildering heeft het wel wat. Van Rob kreeg ik ook met de volgende tekst.

bVision & Photography

Op huizenjacht met vrienden keken we ook nog even bij de haven van het Almeerderstrand. Zo te zien is de stroomvoorziening goed geregeld. De belijning van de parkeerplaats brachten ons bij dit elektriciteitshuisje. De beschildering vind ik wel leuk gevonden.
Zonnige groet, Rob

bVision & Photography

Het heeft even geduurd alvorens ik het in Google Maps gevonden had. De haven is groot als het huisje niet zichtbaar is. In dit geval was het de aanhouder wint. Ik vond een klein stukje van het huisje tussen twee gebouwen door. Google Maps kan daar de parkeerplaats niet op want daar staan slagbomen

bVision & Photography

Almere Haven is volgens mij het eerste deel wat er sinds 1975 in Almere gebouwd is. Maar ik kan me vergissen. Het heeft geen ver teruggaande historie. Almere Haven kent een tweetal zandstranden waar je een douche en toilet kunt vinden. Het is er veilig omdat het zandstrand geleidelijk afloopt en er in het Gooimeer drijflijnen zijn. Een gezinsstrand dus. Onder de bewoners gaat alom de spreuk: eenmaal in Haven altijd in Haven. Het zijn dan ook geen Almeerders, maar Havenaars.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Dit bericht heeft één reactie

  1. Rob Alberts

    Je hebt er nog heel wat zoekwerk in gestopt.
    Maar het plaatje met de groene pijl geeft volgens mij precies weer waar het huisje staat.

    Misschien dat Morgaine nog aanvullende informatie weet te geven.

    Energieke groet,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.