Spanning aan de Rubensstraat in Amersfoort
Spanning aan de Rubensstraat in Amersfoort

Spanning aan de Rubensstraat in Amersfoort

bVision & Photography

Het huisje deze week is wederom afkomstig van Ted. Het is zeker een mooi trafohuisje, maar helaas voorzien van veel graffiti. Ik zie dat ook hier de oorspronkelijk aanwezige ramen zijn dichtgemetseld. Ik laat Ted verder aan het woord voor de beschrijving:
Ietsje verderop van het blauwe Sportfondsenbadhuisje staat dit kunstwerk. Deze staat er wat langer en is qua bouwstijl gelijksoortig als de naastgelegen Rembrandtschool. School (en ik neem aan transformatorhuisje) zijn in 1931 ontworpen door stadsarchitect C.B. van der Tak. Deze architect heeft meerdere transformatorhuisjes en gebouwen op zijn naam staan in Amersfoort. Zijn stijl lijkt erg op W.M. Dudok.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.