Spanning in Wijnjewoude

bVision & Photography

Wijnjewoude, wie zoekt daar hou spanning dacht ik even, nooit van gehoord was mijn tweede gedachte, maar dat was niet helemaal waar. Wat wel waar is dat Morgaine van Morgaine’s Passions probeert Friesland op de kaart te zetten met trafohuisjes. Dit huisje vond ze tijdens een kleine fietstocht in de buurt van de Freulevijver, een kleine meertje midden tussen Wijnjewoude en onderweg naar Bakkeveen. In the middle of nowhere dacht ze zelf. En dat maakt dan nieuwsgierig. Het huisje ligt bij Duerswâld 17, in Wijnjewoude. Wijnjewoude (Wynjewâld) is een dorp in de gemeente Opsterland, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten zuidoosten van Drachten en ten noordwesten Oosterwolde, tussen Hemrik en Bakkeveen in. Eigenlijk bestaat het pas sinds 1974, het is ontstaan na de samenvoeging van de dorpen Duurswoude en Wijnjeterp.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.