Spanning bij de Hoorn des overvloeds in Amersfoort

Spanning bij de Hoorn des overvloeds in Amersfoort

bVision & Photography

Vandaag duiken we samen met Ted weer Amersfoort in, en wel naar de Lemairestraat waar boven op een trafohuisje de hoorn des overvloeds uit de griekse mythologie staat, een ontwerp van Theo van der Hoeven. Het trafohuisje is met graniet bekleed en voorzien van teksten. Aan de voorzijde een tekst over de oorsprong van de Hoorn des Overvloeds uit de Griekse mythologie. Aan de zijkanten teksten over de zeehelden waarna de straatnamen in de Kruiskamp zijn vernoemd. Het onderhoud aan de buitenkant van dit huisje is gebeurd door een samenwerking van Eneco en de winkeliersvereniging Neptunusplein uiteraard in overleg met de kunstenaar. Echt een aanwinst voor de buurt.
“Hoorn des overvloeds” is de vertaling van het Latijnse cornucopeia, van cornu (hoorn) en copia (overvloed, voorraad).

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.