Spanning aan de Madoerastraat in Amersfoort
Spanning aan de Madoerastraat in Amersfoort

Spanning aan de Madoerastraat in Amersfoort

bVision & Photography

Dit puntgevelhuisje aan de Madoerastraat in Amersfoort is afkomstig uit de verzameling van Ted. Het is gemaakt in een bouwstijl die je regelmatig tegenkomt in Amersfoort en omgeving. De transformatorhuisjes hebben allemaal een hoge tot zeer hoge puntdak. Ook kenmerkend is het verticale rooster boven de deur. Mooi is het metselwerk wat ook is doorgezet in het de figuren in het glas van de ramen. Sommige zijn helaas inmiddels al gesloopt, maar gelukkig staan er ook een paar op de (gemeentelijke) monumentenlijst.
Overigens: Madoera is een mooi eiland ten noorden van Oost-Java en is ongeveer zo groot als de provincies Utrecht en Noord-Brabant bij elkaar. Het eiland is onderdeel van Oost-Java, maar heeft absoluut een eigen identiteit dat zich uit in tradities en taal. Het is niet erg toeristisch en beschikt nog over een ongerepte natuur..

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.