Spanning bij het IR. D.F. Wouda-gemaal in Lemmer
Spanning bij het IR. D.F. Wouda-gemaal in Lemmer

Spanning bij het IR. D.F. Wouda-gemaal in Lemmer

bVision & Photography

De volgende foto’s van het trafohuisje zijn gemaakt door Morgaine van haar weblog Morgaine’s Passions. De foto’s zijn al wat ouder en zijn gemaakt bij het IR. D.F. Wouda-gemaal. Het is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld wordt gezien als een hoogtepunt van de Nederlandse waterbouwkunde en staat te Lemmer in Friesland. Het bouwkundig en technisch waardevolle Woudagemaal is sinds 1977 een beschermd monument en staat vanaf 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is gebouwd in 1920 en is dus 100 jaar oud. Morgaine schreef over het trafohuisje het volgende:
Hoi Sjoerd,
ik vertelde jou al dat Liefste dus ging toeren en ergens herkende ik het weer, we waren onderweg naar Laaksum, ons favoriete plekje bij de kleinste haven van Nederland, zelfs Europa zegt men. Daarmee, komen we ook meestal lang het Ir. Woudagemaal te Lemmer en daar zie ik al heel lang het huisje staan, en ik had al eens gevraagd, als het kan, wil ik bij daglicht, dit even op de foto zetten voor… you may guess! ;-). Dit was de tijd, ook al had ik wel al tegenlicht zo aan het einde van de middag. Het huisje staat net voor een bruggetje waar ik even overheen moest.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.