Trafohuisje: Trampad Brouwershaven
Trafohuisje: Trampad Brouwershaven

Trafohuisje: Trampad Brouwershaven

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Aan het trampad in Brouwershaven vond Ria van haar weblog riavanfelius.nl het bijgaande trafohuisje, mooi en op een uitschieter na schoon zoals het hoort, maar ook mooi standaard. Het straatje is pas voorzien van een mooi nieuw naamplaatje, als ode aan de Brouwerse historie. Vroeger reed hier het trammetje dat vertrok vanuit de veerhaven van Zijpe via Oosterland, Nieuwerkerk, Zierikzee, Noordgouwe, Brouwershaven, Renesse en Haamstede naar het eindpunt in Burgh en terug uiteraard. Van zo rond 1900 tot aan de watersnoodramp in 1953 was dit in bedrijf. Daarna wilde men de tram niet meer terug en werd alles busvervoer.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.