Spanning aan de wijde Aa
Spanning aan de wijde Aa

Spanning aan de wijde Aa

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het transformatorhuisje van vandaag staat aan de wijde Aa en is op de foto gezet door Marthy, bekend door haar blog Heen en terug naar de Ardêche ze schreef hierbij het volgende:
Ha Sjoerd,
Hierbij nog een trafohuisje wat ik een paar weken geleden tijdens een wandeling met vrienden fotografeerde. Het ligt in de polder aan de Wijde Aa, meer precies aan de Aderweg 2, in Roelofarendsveen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje op zich is een standaard schuurtje met een pannedak, niet echt oud, dat zie je omdat er geen ramen in zitten. gewoon doen wat het moet doen, de omgeving van stroom voorzien. Ik heb geen flauw idee waar ik dit moet positioneren, maar er zat een link bij naar de wikipagina waar het volgende te vinden is:
De Wijde Aa is een langgerekte oeroude veenstroom in de gemeente Kaag en Braassem in het noorden van Zuid-Holland. Aan de westkant komt de Wijde Aa uit op de (Kromme) Does bij Hoogmade. Aan de oostkant loopt het tot de driesprong van de Woudwetering en het Paddegat (Braassemermeer), ten noorden van de plaats Woubrugge. De Wijde Aa is een doorgaande route voor pleziervaart naar Hoogmade en Leiden vanaf het Braassemermeer.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Kijk, in Leiden ben ik beter bekend, maar in Roelofarendsveen ben ik nog nooit geweest. Roelofarendsveen levert 25% van de Nederlandse tulpenproductie, en heeft een jaarlijks bloemencorso. Het dorp wordt dan ook wel ‘de tulp van de Randstad’ genoemd. Kijk, dan is Wiki weer eens een handig hulpmiddel.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.