Overveen
Overveen

Overveen

Trafohuisjes bVision.nl

Dit trafohuisje vind je in Overveen aan de duinlustweg op de hoek van de T-splising met de Zijweg en de Bentveldsweg. En als het ware in de achtertuin van Cirquit Park Zandvoort. Het was even zoeken waar Han Vogel deze plaat geschoten had, maar met de erop staande coördinaten zat ik toch in de buurt en heb met de Google Camera ook maar een foto gemaakt. Overveen is een dorp in de gemeente Bloemendaal en ligt tegen Haarlem aan in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Dit Trafohuisje (PEN-huisje) ligt in een dusdanige omgeving dat je er al bijna tegenaan moet lopen om het te vinden. Het mooie aan dit huisje zijn de nog originele gevelstenen, een kraaiende haan en een vervaarlijk uitziende buldog. Deze komt men door heel Noord-Holland tegen op trafohuisjes.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 52.37406 en 4.59284 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

Eén reactie

 1. Max Roodveldt

  Beste Sjoerd,
  wat een prachtige verzameling trafohokken. Ik heb me nooit gerealiseerd dat ze er aan de buitenkant zo verschillend – en soms zo mooi – uit konden zien. Aan de binnenkant zijn ze namelijk allemaal ’t zelfde; hoogspanningschakelaar, trafo, laagspanningsrek en ’n bult kabels – of nog erger – ’n open rail systeem. Je weet wel zo’n verzameling niet geisoleerde koperen rails waarop niet alleen de volle spanning staat maar ook nog eens het volle – ongezekerde – vermogen. Als ik nog terug denk aan de stuntjes die we af en toe moesten uithalen om ’t lopend te krijgen…
  Je blog brengt ’n mooie verzameling heringeringen terug…
  Mvg,
  Max.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.