Spanning in Monnickendam
Spanning in Monnickendam

Spanning in Monnickendam

Trafohuisjes bVision.nl

Het Trafohuisje van deze week staat in Monnickendam, aan de overleek 5b, vlak in de buurt van de theetuin Overleek. Het is op de foto gezet door Jeanne van sjannesblog Hieronder het verhaal wat erbij zat door Jeanne.

Trafohuisjes bVision.nl

Jeanne: “Ik hou, net als jij erg van het Limburgse heuvelland, maar ik kan het platte landschap hier in Noorholland toch inmiddels ook waarderen. Het weggetje/buurtschap ‘Overleek’ vind ik het mooiste weggetje. Ik geniet er elke dag van de polder, de slootjes, de weidsheid en mooie luchten. Het ligt in de gemeente Waterland. Dit gebouwtje staat naast het parkeerterrein van de theetuin Overleek. Kom eens kijken zou ik zeggen.”

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje mag er zijn met aan de ene zijde van de deur de beroemde haan, die zijn waarschuwing uitkraait.

Trafohuisjes bVision.nl

En aan de andere zijde de hond die ervoor moet zorgen dat er geen onbevoegden binnenkomen. Maar even ter verduidelijking. Het was verder alleen ter versiering van deze ander wel heel saaie gebouwtjes overal. overigens staat het hele verhaal over de haan en de hond ook op mijn site en dat vind je hier…

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.