Bovenaan de Berg in Berg
Bovenaan de Berg in Berg

Bovenaan de Berg in Berg

Trafohuisjes bVision.nl

MaartAls je van Geulhem via de geulhemmerweg en de geulhemmer molen de berg op gaat richting Berg (ik kan er ook niets aan doen) kom je langs dit mooie trafohuisje. Niet bijzonder, in deze stijl vindt je er in Limburg meerdere. Maar niet allemaal in een goede conditie. Typerend ook hier is het dak met de ontluchting om de warmte die ontstaat in de trafo, af te voeren. Berg ligt aan de weg van Valkenburg naar Maastricht en is onderdeel van Berg en Terblijt. Vanuit Berg heb je een schitterend uitzicht over Maastricht. Berg moet je niet verwisselen met Berg aan de Maas, waar afgelopen week een dode en gewonde viel bij een ontploffing van aan woonhuis aan de Julianastraat.

Trafohuisjes bVision.nl

Berg en Terblijt is een voormalige gemeente in de provincie Limburg. De gemeente bestond uit de kernen Berg, Terblijt, Vilt en Geulhem. Berg en terblijt maakt nu onderdeel uit van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Er wonen ongeveer een 4000 inwoners. Een echt centrum heeft het niet, het is meer een forenzendorp voor mensen die in Maastricht werkzaam zijn.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.