Het valt op aan de Amsterdamse grachten
Het valt op aan de Amsterdamse grachten

Het valt op aan de Amsterdamse grachten

Trafohuisjes bVision.nl

MaartVan daag komt de bijdrage wederom van Jeanne van Sjannesblog. En wat is dan makkelijker om haar eigen tekst te herhalen: In Amsterdam viel mijn blik op een trafohuisje. Dit keer midden in de stad op een heel toeristische, prachtige plek. Het is de hoek van de Brouwersgracht – Singel, vlak bij het begin van de Haarlemmerstraat. Dus al fotograferend nam ik ook even de typische Amsterdamse gracht mee.

Trafohuisjes bVision.nl

Een mooi en gezellig stukje Amsterdam, met uitzicht op de koepelkerk, de zilveren toren en eigenlijk op een klein pleintje bij de nieuwe Haarlemmersluis op een paar honderd meter van station Amsterdam Centraal, ligt het trafohuisje daar als een kiosk die daar gewoon hoort.

Trafohuisjes bVision.nl

De Brouwersgracht is een Amsterdamse gracht die het Singel met de Singelgracht verbindt. De gracht markeert de noordwestelijke grens van de grachtengordel. Tussen de Prinsengracht en de Singelgracht vormt de Brouwersgracht de noordelijke grens van de Jordaan.Vanaf 1612 werd vanaf de Brouwersgracht de grachtengordel in zuidelijke richting gegraven. De gracht dankt sinds 1594 zijn naam aan de vele bierbrouwerijen die in de zestiende en zeventiende eeuw in deze buurt waren te vinden. Vanaf 1782 zit aan de Brouwersgracht bij de Driehoekstraat de laatste Amsterdamse distilleerderij van jenever en likeuren: De Ooievaar. De meeste pakhuizen, gebouwd voor de opslag van goederen, zijn omgebouwd tot woonhuizen.
Maar ook daar was afgelopen week geen stroom, Liander had gewoon even niets… En dat valt op, staat erop te lezen.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.