Restspanning in Beek
Restspanning in Beek

Restspanning in Beek

Trafohuisjes bVision.nl

MeiHet bijgaande huisje staat in de gemeente Beek. Het staat een beetje moedeloos midden in het veld. Daar waar eerst een grote sporthal stond, staat nu alleen nog maar dit treurige geval. Dacht ik tenminste toen ik deze al wat oudere foto’s wilde plaatsen. Maar je moet je overtuigen denk ik dan maar. De Google foto’s gaven dit ook nog aan, maar op Bing is te zien dat dit huisje aan de Vondelstraat er niet meer is, het mooie parkje is inmiddels helemaal bebouwd. En dit zijn dus historische foto’s.

Trafohuisjes bVision.nl

Beek staat vooral bekend om zijn vliegveld, inmiddels omgedoopt tot Maastricht-Aachen airport, maar Beek is al een oud stadje en heeft zeker meer te bieden. Zo zal menig wielrenner de Adsteeg omhoog zijn gegaan richting Schimmert, kunt u er nog steeds de oude distilleerderij zien waar het “Elske” gemaakt werd. En had het als eerste in de regio een winkelcentrum buiten het dorp, de Makado. Half Limburg ging er destijds naartoe om dit concept te bekijken.

Trafohuisjes bVision.nl

Op Google is de oude situatie nog te zien, maar inmiddels is het hele terrein verbouwd en opnieuw ingericht. Het trafohuisje is er niet meer…

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.