Spanning in Capelle aan de IJssel
Spanning in Capelle aan de IJssel

Spanning in Capelle aan de IJssel

bVision & Photography

Het hier getoonde trafohuisje komt van Els van het blog KnutzEls ze struurde dit met het volgende commentaar:
Hallo Sjoerd,
dit trafohuisje zag ik in Capelle a/d IJssel. Als kind speelde ik in die buurt, mijn zus woonde er. Nu kom ik er niet meer zo vaak. Na het boodschappen zag ik dit huisje, vast gebouwd aan een woonhuis. Dat is niet zo gebruikelijk.
Groeten van Els
Wikipedia zegt: Capelle a/d IJssel is gelegen aan de rivier de Hollandsche IJssel. De gemeente strekt zich uit langs deze rivier tot aan de monding in de Nieuwe Maas. Tot halverwege de twintigste eeuw was Capelle een klein dorp dat leefde van aan de rivier gerelateerde bedrijvigheid. De getijdenwerking in de IJssel bleek bij de watersnood van 1953 een groot gevaar te zijn en in 1954 werd begonnen met de bouw van het eerste deltawerk, de Stormvloedkering Hollandse IJssel, in combinatie met de bijbehorende Algerabrug die Capelle aan den IJssel verbindt met Krimpen aan den IJssel. In 1958 werden deze voltooid. Vanaf de jaren vijftig werd wijk na wijk gebouwd, die veelal werden bevolkt door Rotterdammers.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.